2020 / 10 / 05

Nu är det höst! Tips för värmen i lägenheterna

Nu är hösten här, och nätterna blir svalare! Vi har undersökt anledning till klagomål ang. värmen i elementen, och temperaturen i lägenheterna beror på 2 saker som framkommer varje år:

  • för hög frånluft i lägenheterna: tidigare kunde man reglera frånluftsventilen i köken, vilket man inte längre kan. Ett tips är att täppa frånluftsventilen i köket med ett vanligt pappersark (sugs fast), eller kökshandduk, då blir det snabbt varmare. Obs!: stäng dock INTE spaltventilerna under fönstren, eller frånluftsventilerna i badrum och toaletter. Styrelsen ska titta på möjligheten att installera annorlunda frånluftsventiler i kök, som går att öppna/stänga lätt 🙂
  • Hösten är en krånglig tid på året, när snittemperaturen under dygnet ännu är mycket mild, och det är på denna som värmesystemet funkar. Dessutom tar det någon vecka innan värmesystemet kommer upp till full funktion och alla element hamnar på rätt temperatur i lägenheterna. 
  • Tillägg: Glöm inte att lufta elementen! det brukar behövas efter sommaren.